Apelati cu incredere  0740 903 931
Cautati un Stomatolog Bun? Suntem aici pentru dvs.


endodontie

Reprezinta ”cheia” succesului stomatologic, deoarece un tratament corect facut determina durata de viata a unui dinte pe arcada dentara.

Atunci cand caria avanseaza pana la afectarea pulpei dentare, solutia de tratament este devitalizarea dintelui (extirparea nervului), urmata de obturatia de canal.

Ce reprezinta obturatia de canal ?

Se refera la izolarea canalului cu material dentar, astfel incat tesutul de sustinere din jurul dintelui sa nu fie afectat in timp.

- Corectitudinea tratamentului depinde in principal de identificarea corecta a apexului, stabilirea exacta a lungimii canalului si sigilarea acestuia cu material si conuri de gutaperca .

Dupa terminarea tratamentului endodontic dintele va fi restaurat cu obturatie din compozite sau printr-o coroana dentara.

In endodontie, obturatia de canal se face prin 2 metode:
-Obturatia clasica, cu un material sigilant antiseptic si cu un con de gutaperca
-Obturatia moderna 3D, cea mai noua metoda existenta la ora actuala in lume, implementata si in clinica Lyrdent.

Se face cu ajutorul unor aparate speciale care incalzesc conul de gutaperca iar acesta va umple canalul radicular si canalele accesorii.

Este o umplere tridimensionala, fiind cea mai sigura metoda de obtinere a unei obturatii corecte.

Se realizeaza intr-o singura sedinta, aceasta incluzand daca este necesar si implementarea pivotului din fibra de sticla.

Astfel, cu ajutorul tehnologiei 3D, obtinem mai multe proceduri intr-o singura sedinta, ceea ce inseamna pentru pacient un numar mai mic de vizite la stomatolog, deci si costuri mai scazute.

E normala durerea dupa obturatia de canal?

In cazuri rare, dintele poate avea o sensibilitate dureroasa aparuta mai ales la atingere, sensibilitate ce scade in intensitate si dispare complet in maxim o saptamana.

Radiografia de control dupa obturatia de canal este relevanta pentru corectitudinea tratamentului, deci este obligatorie. Corectitudinea tratamentului de canal depinde in mare masura de izolarea de saliva a dintelui tratat. Medicii de la clinica Lyrdent au pregatirea necesara pentru a folosi un sistem etalon in endodontie, respectiv diga.

Ce este diga?

Este un latex special cu care se izoleaza perfect dintele de actiunea nociva a salivei. Tratamentul de canal va fi astfel mult mai corect.

Folosirea digii duce la micsorarea numarului de sedinte, tratamente mai corecte si costuri mai mici pentru pacient

Va asteptam cu drag la Clinica Lyrdent, acolo unde exista un DentistBun pentru fiecare pacient!

Pentru detalii privind ofertele noastre si preturi vizitati pagina de Promotii si solicitati o Programare.